top of page
1 front AW close up_edited.jpg

EXCELLENCE 

The quality of being outstanding or extremely good.

Het probleem

Nog niet zo lang geleden dachten wij dat talentontwikkeling enkel gericht was op de ontwikkeling van spelers. In dat kader hebben wij diverse mogelijkheden in het leven geroepen. Van ochtend-, avond- en individuele trainingen, kracht- en conditietrainingen. Al snel kwamen wij erachter dat talentontwikkeling enkele belangrijke voorwaarden kent. Wij hebben een top drie samengesteld van voorwaarden waar wij wekelijks mee te maken krijgen:

 

 1. Kinderen en ouders hebben te maken met uitdagingen op school. 

 2. De meeste van onze coaches lopen aan tegen het feit dat doen waar zij van houden gratis of vrijwillig is, terwijl zij tegelijkertijd tijd, energie en middelen investeren in eigen ontwikkeling. 

 3. De meeste ouders kiezen voortdurend tussen voorwaarden waaraan volgens hen moet worden voldaan alvorens hun kind(eren) kunnen deelnemen aan ons sportprogramma. Tijd voor het gezin, verjaardagen, sociaal leven en werk zijn enkele voorwaarden die veelvuldig benoemd worden door ouders.

Over Excellence

Wetende dat wij met deze voorwaarden op wekelijkse basis te maken hebben, veranderde onze eendimensionale kijk op talentontwikkeling. Voorheen dachten wij dat talentontwikkeling alleen gericht was op het ontwikkelen van sportende kinderen.

 

'It takes a village to raise a child'.

 

Daarbij was belangrijk om niet te onderschatten dat het ontwikkelen van het talent van sportende kinderen betekent dat wij ook naar de talenten van andere betrokkenen moeten kijken. Of het nu vanuit financieel, begeleidend en educatief oogpunt was; wij kwamen er al snel achter dat er nog meer voorwaarden waren waar aan voldaan moest worden. Hierbij enkele aanvullende voorwaarden:

 

 1. Tijdsbesteding, oftewel; het hebben van een dagelijks schema, routine en planning is een MUST en van onderschatte waarde.

 2. Weten hoe hulp te accepteren, zelfs gratis hulp, is een uitdaging.

 3. Het begrijpen van de voordelen om samenwerken met een groep mensen dat dezelfde uitdaging aangaat.

 

Hiermee zeggen wij dat wij het zat zijn om te blijven zitten kijken naar potentieel dat verloren gaat. Wetende dat wij in staat zijn om verandering te brengen en - in willekeurige volgorde - de toekomstige CEO/CFO van een bank, toekomstige professionele atleten, toekomstige schooldirecteuren, managers, leraren en toekomstige professionele coaches te helpen ontdekken/ontwikkelen.

1 front AW close up_edited.jpg

Het programma

De voordelen die wij met ons Excellence-programma willen bereiken, zijn:

 

 • Potentiële interessegebieden presenteren aan alle betrokkenen. Laten zien dat individuele ontwikkeling een levenslang proces is!

 • Het creëren van een netwerk van professionals (voedingsdeskundige, docenten, prof spelers, coaches, enz., scholen), die op hun beurt jongvolwassenen helpen met stages, betrouwbare informatiebronnen zijn, toekomstige banen, etc.

 • Structuur aanbrengen in de dagelijkse routine.

 • Een leeromgeving die helpt bij het voldoen aan de voorwaarden om te kunnen sporten.

 • Kinderen die zich geen zorgen hoeven te maken dat zij thuis extra tijd besteden aan huiswerk. Extra tijd die zij hadden kunnen besteden aan het spelen met vrienden of misschien zelfs aan andere sporten.

 • Ambassadeurs die de kracht van educatie op meerdere niveaus uitdragen.

 • Talent, toekomstig talent, laten zien!


 

Dit is niet zomaar een programma. Dit is niet weer een activiteit om te bewijzen hoe maatschappelijk betrokken wij zijn. Dit is niet een pilot, een experiment of eenmalig gebeuren. Dit is exact waar wij voor staan en hoe wij de toekomst voorstellen. 

Services

Als wij Excellence willen definiëren. Stel je een omgeving voor waar educatie op elk niveau hoog in het vaandel staat. Een omgeving waar iedereen leert ontdekken dat goed zijn in één ding niets anders betekent dan onvoldoende weten waar andere talenten liggen. Voor ouders, kinderen, medewerkers en omstanders; wij willen een omgeving creëren die zo aanstekelijk is, dat enkel nog gedacht wordt in termen van eindeloze mogelijkheden. Wij stellen ons daarbij een omgeving voor waar sporten slechts een middel is om andere doelen te bereiken in het leven. Een educatief platform dat aantoont dat enkel een atleet, coach, ouder of supporter zijn achterhaald is. Een educatief platform dat aantoont dat onder de juiste omstandigheden iedereen kan profiteren van elkaars potentieel. Huidig en toekomstig potentieel. Excellence is voor ons een ontmoetingsplek voor educatie en talentontwikkeling.

 

We zijn verheugd om u te laten zien hoe Excellence eruit ziet, laten wij samen geschiedenis schrijven! Warriors Excellence; een fundament van waaruit alles of iedereen kan ontwikkelen!

Voor het Excellence programma kan je geen proefles aanvragen. We organiseren echter wel aan het einde van elke seizoen selectietrainingen. 

bottom of page