top of page

Amsterdam Basketbal Toernooi

Bijgewerkt op: 6 mei


Een initiatief dat is gestart om het gat te vullen tussen het einde van het seizoen en de start van het nieuwe seizoen. Waarbij er vooral gekeken word naar de selecties in de leeftijdscategorieen U12 t/m U6 voor het nieuwe seizoen. De Amsterdamse verenigingen MBCA, BVA, Landslake Lions, Blue Stars en Warriors werken samen om het Amsterdamse talent een podium te bieden. Denk hierbij aan het beschikbaar stellen van de zaalhuur, scheidsrechters leveren en het organiseren van speelrondes.Eerste editie Juli 2022


Als beloning en stimulering voor het talent dat de coaches opvalt worden er per leeftijdscategorie MVP's uitgekozen. Deze MVP's wonnen deelname aan het Charlons Kloof kamp dat niet kort na het toernooi plaatsvond. Op deze manier belonen we niet alleen het talent, maar stimuleren we activatie na het toernooi. En natuurlijk niet vergeten dat we een legende Charlon Kloof en zijn bijdragen aan het Nederlands basketbal landschap ondersteunen.Charlon Kloof op de foto met de U12 MVP!


Het toernooi biedt tevens ook vrijheid om te experimenteren. Zo is in het eerste jaar voor vanaf de U14 gespeeld met een schotklok. Is er bij de U12 gespeeld in een 4v4 format. En is de scheidsrechter slechst een figurant door de bal niet te hoeven aan te raken om door te kunnen spelen. Natuurlijk zijn veel van deze voorbeelden niet onbekend en ook niet allemaal even revolutionair. Sterker nog in onze omringende Europese landen is dit de normaalste zaak van de wereld. Echter weten we dat we met onze geliefde sport nog genoeg stappen kunnen maken.


De tweede editie van het toernooi heeft ook een groei aan deelnemers gebracht. Echter zijn er zoveel clubs in Amsterdam dat er nog genoeg ruimte is voor meer deelnemers. Bedenk je toch eens in wat een platform er geboden zou kunnen worden aan de jeugd in Amsterdam als elke Amsterdamse club mee zou doen. Bedenk je eens in wat voor signaal er naar de rest van het landschap gegeven kan worden als er een competitie onstaat dat het gat opvult om de zomerstop te verkorten. Bedenk wat zo een toernooi kan betekenen voor kids die nog twijfelen over de sport of hierdoor met de sport kennis leren maken. Er zijn nog zat mogelijkheden waar mee kunnen experimenteren om onze sport leuker te maken. Laat staan wat de gehele ontwikkeling van een versterkt Amsterdams Basketbal landschap zou kunnen betekenen.


Laat de derde editie van dit toernooi nu alvast in de agenda staan, 18, 19 en 25 Mei 2024. Dit is nog maanden van ons verwijderd. Wellicht dat we de discussie op gang kunnen brengen en er met zn alle nog iets Amsterdamser van kunnen maken.


21 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page